China en Rusland investeren $1,3 miljard in de Krim

China en Rusland zullen volgende week – wanneer Poetin een bezoek brengt aan Shanghai – waarschijnlijk groen licht geven voor de bouw van een nieuwe transportcorridor in de Krim, een project dat naar verwachting $1,3 miljard zal kosten. De Chinese staatsbedrijven China Railway Construction Corporation (CRCC) en het China International Fund Ltd. (CIF) zullen deelnemen in een nieuwe joint-venture, zo schrijft de BRICS Post. Hoewel het initiatief voor dit project afkomstig is van Rusland toonden ook de Chinese bedrijven al snel hun belangstelling.

Transportcorridor

De Russische Minister van Transport bereid een memorandum voor waarin de plannen gedocumenteerd worden. Later deze maand worden de concrete plannen naar buiten gebracht en in juli zijn ook de modellen voor zowel de financiering als de constructie van de corridor gereed. Het plan is om een brug of een tunnel aan te leggen voor zowel het wegverkeer als voor het transport over rails.

Op dit moment maken auto’s en vrachtwagens de oversteek van de Russische provincie Krasnodar naar de Krim per veerboot. Een blik op de kaart leert ons dat er veel tijd bespaard kan worden als de veerboten vervangen kunnen worden door een brug of een tunnel. Afgelopen maand gaf de Russische regering de opdracht het vrachtvervoer over deze route stil te leggen, zodat er drie keer zoveel capaciteit beschikbaar zou komen voor passagiersvervoer.

Investeringen in de Krim

Het China International Fund is een privaat investeringsfonds dat zich gespecialiseerd heeft in de financiering van infrastructurele projecten. Het fonds heeft in het verleden al investeringen gedaan in projecten in Angola en Guinee. De andere investeringspartner, het staatsbedrijf CRCC, is een van de grootste bouwondernemingen ter wereld. Dit bedrijf heeft ervaring met de constructie van snelwegen, spoorwegen, bruggen en tunnels.

Lees ook:

China en Rusland willen ruim een miljard investeren in de Krim

China en Rusland willen ruim een miljard investeren in de Krim

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “China en Rusland investeren $1,3 miljard in de Krim

  • Dat is toch een lachertje Oekraïne krijgt in de komende twee jaar in totaal 12,3 miljard euro aan kredieten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *