Aanbod Bitcoin exchange bereikt laagste punt in 6 maanden door aanhoudende accumulatie

Volgens gegevens van cryptoanalysebedrijf Santiment neemt de kans op een nieuwe sterke verkoop van BTC af nu dat meer houders lijken te accumuleren. De hoeveelheid Bitcoin (BTC) die wordt aangehouden op exchanges daalt gestaag sinds half mei. Uit de gegevens van Santiment blijkt dat de huidige Bitcoin-ruilvoorraad op het laagste niveau sinds begin januari staat. Maandag tweette het bedrijf: “Het 6-maands dieptepunt is een veelbelovend teken, omdat het over het algemeen zal aangeven dat er een verminderd risico is op meer grote selloffs van $BTC.” 


De instroom van wisselkoershandelaren begon begin mei te pieken. Dit was waarschijnlijk een voorloper was van de sterke verkoopgolf van Bitcoin halverwege de maand. De verkoop van Bitcoin werd geïntensiveerd op 19 mei, culminerend in een daling van $1,2 biljoen voor de gehele cryptomarkt. Gegevens over wisselkoersstromen zijn een belangrijke maatstaf voor het volgen van het prijstraject van Bitcoin op de korte tot middellange termijn. De netto-instroom voorspelt vaak een scherpe daling, omdat meer beleggers hun bezittingen overbrengen uit koude wallets, mogelijk met de bedoeling om te verkopen.

Hoewel Bitcoin zich nog steeds in een stevige tussentijdse downtrend bevindt, vinden beleggers meer redenen om bullish te zijn. De snelheid waarmee Bitcoin wordt overgenomen in Latijns-Amerika, een verwachte verschuiving van mijnbouw van China naar andere regio’s en groeiende aanwijzingen dat de markt de bodem heeft bereikt, zijn allemaal redenen voor optimisme. Aan de andere kant blijven analisten echter waarschuwen voor onzekere vooruitzichten op de korte termijn, waarbij verschillende prominenten uit de sector oproepen tot een steilere correctie dit jaar.