De opkomst van crypto liefdadigheidsinstellingen: Elongate en Munch halen miljoenen op voor verschillende goede doelen

De cryptocurrency-gemeenschap doet een grote stap om haar rijkdom te verdelen onder goede doelen. Zoals Cointelegraph onlangs meldde, heeft The Giving Block een nieuwe liefdadigheid drive gelanceerd om leden van de gemeenschap aan te moedigen elk jaar ten minste 1% van hun crypto-bezittingen aan goede doelen te doneren. 

Zo hebben twee niet-gerelateerde cryptocurrency-projecten deze maand gezamenlijk meer dan 3 miljoen dollar ingezameld voor liefdadigheid bijdragen. Dit  onderstreept het potentieel van digitale activa in het helpen van missie-gebaseerde non-profits over de hele wereld. 

Elongate

Elongate, een cryptocurrency-project begonnen als een parodie op Elon Musk’s verwijzing naar het Watergate-schandaal, heeft $ 2 miljoen opgehaald voor verschillende voedsel- en algemene ondersteuningsprogramma’s via Human Relief Foundation en Give India.

“In slechts een maand tijd is het Elongate ecosysteem gegroeid om het gezicht van liefdadigheid en crypto handel te veranderen,” zei Hasan Aziz, de chief technology officer van het project. Elongate kondigde ook aan dat zijn token maandag 10 mei zal beginnen met de handel op BitMart.

Ondanks het feit dat Elongate begon als een meme, is het uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt voor op crypto gebaseerde liefdadigheidsinstellingen. Het project beweert wereldwijd meer dan 400.000 houders te hebben.

DeFi project Munch

Ondertussen heeft het DeFi-project Munch meer dan $ 1 miljoen opgehaald om verschillende doelen in ontwikkelingslanden te helpen via het GiveWell Maximum Impact Fund. In de loop der jaren heeft het Maximum Impact Fund tientallen miljoenen dollars toegekend aan de bestrijding van malaria en andere ziekten in Afrika.

Het Munch-project was in staat om de fondsen te werven via Ether (ETH) transactiekosten op elke koop- en verkooporder gemaakt op zijn platform. De transactiekosten, die 10% bedroegen, werden gelijk verdeeld onder de tokenholders en het goede doel.