Een beknopte handleiding voor het gebruik van Bitcoin

Op internet zijn veel verhalen over Bitcoin te vinden. Misschien heeft u gelezen of gehoord dat Laszlo Hanyecz de eerste persoon was die in 2010 twee pizza’s met Bitcoin betaalde. Sindsdien is de populariteit van Bitcoin toegenomen, waardoor deze virtuele munteenheid de meest prominente in de huidige wereld is geworden. Maar mensen hebben Bitcoin ook gebruikt als een speculatief beleggingsinstrument.

De populariteit van Bitcoin leidde ook tot de creatie van andere virtuele munten. Ethereum is na Bitcoin de grootste virtuele valuta. Net als Bitcoin verhandelen mensen deze digitale valuta op crypto-uitwisselingen zoals immediate-edge.co/nl/. Bitcoin blijft echter de meest prominente digitale valuta ter wereld.

Vandaag de dag gebruiken mensen Bitcoin op verschillende manieren. Gezien de recente snelle waardestijging van Bitcoin, hebben sommigen het vergeleken met fysiek goud. Sommigen zien het dus als een waardeopslag. Bovendien accepteren verschillende winkels Bitcoin Betalingen naast conventionele valuta zoals de dollar, de yen en het pond. Hier is hoe u Bitcoins vandaag kunt gebruiken.

Zorg voor een Bitcoin Portefeuille

U weet al dat u een crypto-portefeuille nodig heeft om Bitcoins over te dragen of te ontvangen. Installeer daarom eerst een Bitcoin-portefeuille op uw desktopcomputer, laptop of smartphone. Zodra u uw crypto-portefeuille hebt opgezet, kunt u deze gebruiken als bankrekening om Bitcoin te ontvangen, op te slaan en ermee te betalen. Het internet heeft verschillende gratis crypto portefeuilles waaruit u er een kunt kiezen om op uw apparaat te installeren. Begrijp echter de voor- en nadelen van elk om een digitale portemonnee te kiezen die aan uw behoeften voldoet.

Zorg voor Bitcoins

U kunt geen Bitcoins gebruiken als u ze niet in uw crypto-portefeuille heeft. Begin daarom met het verzamelen van wat tokens in uw digitale portefeuille. U kunt bijvoorbeeld Bitcoins kopen met fiatgeld op een crypto beurs. Zodra u de munten op uw crypto-uitwisseling rekening hebt, maakt u ze over naar uw digitale portefeuille.

U kunt ook diensten aanbieden of zaken verkopen en Bitcoin Betalingen ontvangen. U kunt bijvoorbeeld freelance diensten voor schrijven aanbieden en Bitcoin Betalingen ontvangen. Op die manier hebt u Bitcoins in uw crypto portefeuille en kunt u ze gebruiken om te betalen voor goederen en diensten.

Uw Bitcoins gebruiken

Dankzij consumenten die aandringen op de invoering van deze cryptomunt, neemt het aantal handelaars en bedrijven dat Bitcoin Betalingen accepteert met de dag toe. Naast beursgenoteerde bedrijven accepteren ook veel kleine bedrijven over de hele wereld Bitcoin. Hier is hoe u uw Bitcoins kunt gebruiken.

  1. Bitcoin traden: U kunt Bitcoins in uw portefeuille ruilen voor andere virtuele valuta zoals Ethereum. Bitcoin Trading is ideaal voor iedereen die zijn crypto bezittingen wil diversifiëren.
  2. Online aankopen afronden: Verschillende online dienstverleners en detailhandelaren, waaronder Newegg, Microsoft en Overstock, accepteren Bitcoin Betalingen. U kunt dus Bitcoin gebruiken om op hun sites te winkelen.
  3. Bitcoin omzetten in cadeaubonnen: Verschillende cadeaubon websites, zoals Gft, accepteren Bitcoin Betalingen voor cadeaubonnen. Giganten als Starbucks, Target en Amazon bieden klanten de mogelijkheid om met Bitcoin te betalen.
  4. Betalen voor abonnementen of diensten: Online dienstverleners zoals internet service providers, domeinnaam registers, en VPN-netwerken accepteren Bitcoin Betalingen. U kunt dus Bitcoin gebruiken om premium diensten of abonnementen van dergelijke bedrijven te kopen.
  5. Bitcoin gebruiken als beleggingsinstrument: U hoeft uw Bitcoins niet uit te geven om ze te gebruiken. Ook kunt u uw tokens in uw crypto-portefeuille houden en wachten tot de waarde van de cryptomunt stijgt. Ondanks de wilde prijsschommelingen is de prijs van Bitcoin in de loop der jaren gestegen sinds het begin. Bitcoins in uw portefeuille houden betekent dus dat u ze in de toekomst tegen een hogere prijs kunt verkopen.

 

Andere manieren om Bitcoins te gebruiken zijn ze te doneren aan liefdadigheidsinstellingen of een plaatselijke handelaar te betalen voor producten of diensten. Bitcoin is een relatief nieuw betaalmiddel. Daarom zal niet elke handelaar u toestaan ermee te betalen. Onderzoek daarom de markt om te bepalen of u een lokale winkel kunt vinden om uw Bitcoins uit te geven.

 

 

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders