Elon Musk legt uit wanneer Tesla weer Bitcoin-betalingen zal accepteren

Musk reageerde op een tweet van Cointelegraph over recente beschuldigingen van Sygnia CEO Magda Wierzycka, die de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten opriep om de miljardair te onderzoeken omdat hij de Bitcoin-prijs zou hebben gemanipuleerd.  Volgens Wierzycka pompte Musk willens en wetens de prijs van Bitcoin op om vervolgens op de piek een “groot deel van zijn exposure te verkopen.”


Musk zei zondag in een reactie: “Dit is niet correct, Tesla verkocht slechts ~10% van de holdings om te bevestigen dat BTC gemakkelijk kon worden geliquideerd zonder de markt te bewegen.”

Musk gaf in april aan dat Tesla een deel van zijn Bitcoin holdings had verkocht om de liquiditeit van het actief als alternatief voor contant geld te bewijzen. Slechts een maand eerder bevestigde de miljardair dat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan BTC aan zijn balans had toegevoegd en zou beginnen met het accepteren van de digitale activa als betaling voor zijn voertuigen. 

Tesla’s omarming van Bitcoin als betaalmiddel was echter van korte duur nadat Musk zijn bezorgdheid uitte over het energieverbruik van de cryptocurrency en op 12 mei tweette dat zijn bedrijf daarom niet langer Bitcoin-betalingen zou accepteren. Musks tweet viel samen met een reeks negatieve krantenkoppen over het energieverbruik van Bitcoin, China’s voornemen om Bitcoin-mijnbouw te verbieden en een overbelaste crypto-rally die tekenen van zwakte vertoonde. De nieuwscyclus hielp een van Bitcoin’s meest pijnlijke episodes te veroorzaken, met als hoogtepunt een daling van 54% tussen half april en half mei.

Op zondag legde Musk echter weer de basis voor wanneer Tesla weer Bitcoin-betalingen zal accepteren: “Wanneer er bevestiging is van redelijk (~50%) schoon energiegebruik door miners met een positieve toekomstige trend, zal Tesla weer Bitcoin-transacties toestaan.”