Het Zwitserse Sygnum wordt de eerste bank ter wereld die Ethereum 2.0 staking aanbiedt

 

De crypto-georiënteerde Zwitserse Sygnum Bank heeft aangekondigd dat het de eerste bank ter wereld is geworden die haar klanten toestaat Ether (ETH) te staken. Volgens de blogpost van dinsdag kunnen de klanten van de firma nu ETH inzetten via het institutionele bankplatform van Sygnum om rendementen tot 7% per jaar te verdienen.

Sygnum bemachtigde in augustus 2019 een banklicentie in Zwitserland en in oktober 2019 een licentie voor kapitaalmarktdiensten in Singapore en beschrijft zichzelf als ’s werelds eerste ‘digitale activabank.’

Het bedrijf beweert dat “de overgrote meerderheid van gedecentraliseerde producten en diensten draaien op Ethereum,” opmerkend dat de totale waarde van de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector gesloten (TVL) is gegroeid met meer dan drie keer sinds het begin van 2021: “Met Ethereum als motor voor de exponentiële groei van gedecentraliseerde financiële toepassingen, is staking een aantrekkelijke keuze voor lange termijn Ethereum-beleggers die ook op zoek zijn naar aantrekkelijke rendementen.” Thomas Eichenberger, Sygnum’s hoofd van business units, beschreef Ethereum staking als “een kernelement voor digitale activa portefeuilles.”

Sygnum lanceerde in november 2020 een staking-dienst voor Tezos (XTZ) en biedt sinds maart een vastetermijndeposito product aan voor zijn digitale Zwitserse Franc stablecoin, of DCHF. De bank ondervindt concurrentie van vele crypto-native staking providers en gecentraliseerde exchanges, waaronder toonaangevende Amerikaanse bedrijven Coinbase en Kraken.

De digitale activa bank is ook op zoek naar DeFi activa te ondersteunen, de lancering van gereguleerde bankdiensten voor acht toonaangevende tokens, waaronder Uniswap’s UNI, Maker (MKR) en Curve DAO Token (CRV) vorige maand. Volgens Staking Rewards is Ethereum 2.0 momenteel het op een na grootste proof-of-stake netwerk door de kapitalisatie van $13,5 miljard, ondanks dat slechts 5% van de circulerende Ether momenteel is vergrendeld voor staking.