Meme-coin DOGE passeert Tether’s marktwaarde na toevoeging op eToro 

Cryptocurrency Dogecoin (DOGE) is met meer dan $ 52 miljard marktwaarde, zowel Twitter, Amerikaanse autofabrikant Ford en alsook Tether gepasseerd.

Volgens gegevens van AssetDash is de huidige marktwaarde van Dogecoin $52,5 miljard, meer dan $400 miljoen hoger dan die van Tether (USDT) op $52 miljard. Dogecoin heeft de marktwaarde van Ford en Twitter al overtroffen op respectievelijk $45,1 miljard en $43,1 miljard. De wekenlange stijging van de DOGE-prijs volgt op de aankondiging van crypto handelsplatform eToro om ook Dogecoin toe te voegen.

eToro zegt dat ze door de sterke vraag vanuit hun klanten, besloten hebben om Dogecoin toe te voegen aan hun platform. De 20 miljoen gebruikers van het platform zullen nu in staat zijn om de token te kopen en verkopen.

Of het nu komt door de integratie van eToro, een push van het DOGE-kant op sociale media, of door uitspraken van prominente Dogecoin-voorstanders zoals Tesla CEO Elon Musk of Shark Tank-ster Mark Cuban, de prijs van DOGE is deze week aanzienlijk gestegen. 

DOGE, oorspronkelijk gecreëerd als grap, staat erom bekend gevoelig te zijn voor sociale media praatjes, in het bijzonder in Tweets van de Tesla CEO Musk. Hoewel de correlatie complex kan zijn, hebben meerdere studies aangetoond dat Musk tweeten over de munt de neiging heeft om het hoger te drijven. 

In januari publiceerde het Blockchain Research Lab het artikel, “Hoe Elon Musk’s Twitter-activiteit de cryptocurrency markt beweegt,” waarin zes gevallen staan van Musk’s sociale media-activiteiten die aanleiding waren om DOGE omhoog te stuwen.


Sommigen speculeren nu zelfs dat de stijging te danken kan zijn aan Musk’s aankomende optreden als gastheer van Saturday Night Live, omdat Musk heeft gehint op een deelname aan een komische sketch genaamd “The Dogefather.”