MicroStrategy ziet een omzetstijging van 52%; Nog meer BTC aankopen in de toekomst

MicroStrategy, het bedrijf dat meer dan 91.000 Bitcoin (BTC) bezit, zag een verbazingwekkende stijging van de inkomsten in Q1. MicroStrategy kwam veelvuldig in het nieuws vanwege een uitgesproken positieve houding ten opzichte van Bitcoin en de toekomst ervan. Negen maanden na het begin van de omzetting van haar kasreserves in BTC, is de verkoop van haar producten en diensten flink gestegen. Op 30 april onthult CEO Michael Saylor in een persbericht dat het succes van het bedrijf veel verder gaat dan de Bitcoin-winst.

Volgens het persbericht bedroegen de inkomsten uit productlicenties en abonnementsdiensten voor het eerste kwartaal van 2021 $ 31,3 miljoen, een stijging van 52,3%, (of een stijging van 49,8% op een non-GAAP constante valuta-basis) vergeleken met het eerste kwartaal van 2020. De totale inkomsten voor het eerste kwartaal bedroegen iets meer dan 122 miljoen dollar. Dit komt neer op een stijging van 10,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Volgens Saylor zijn de resultaten van MicroStrategy over het eerste kwartaal een duidelijk voorbeeld van het feit dat MicroStrategy’s tweeledige bedrijfsstrategie om de enterprise analytics software business te laten groeien én bitcoin te verwerven en vast te houden, substantiële aandeelhouderswaarde genereert.  

Saylor zegt dat het bedrijf nog steeds tevreden is over haar aanpak om BTC te verwerven, en voegde hier aan toe dat het haar reeds aanzienlijke reserves zou aanvullen. Hij concludeerde: “We zullen doorgaan met het verwerven en vasthouden van extra bitcoin terwijl we blijven zoeken naar extra waarde voor de aandeelhouders”.