crypto winsten

Hoe kun je het best omgaan met enorme crypto winsten?

Het gaat op dit moment hartstikke goed met de cryptomarkt, en veel cryptocurrencies staan op een all-time high. Veel particuliere beleggers hebben dan ook de afgelopen jaren enorme rendement behaald met het investeren in altcoins. In dit artikel vertellen we je hoe je het best met je enorme crypto winsten kunt omgaan. 

Dat het goed gaat met de crypto maken is bij crypto investeerders wel duidelijk.  Ondanks tikte Bitcoin zelfs een nieuwe all-time-high aan! Ook met Ethereum, Cardona, Solana en XRP gaat het goed.  Nadat de Bitcoin ETF werd goedgekeurd, leken cryptocurrencies daarentegen amper te stijgen. Sinds het begin van het jaar is Bitcoin toch met bijna 80% gestegen.  Het duurde even, maar de stijging lijkt toch grotendeels gekomen te zijn door de Bitcoin ETF, waardoor het voor vermogensbeheerders mogelijk is om in grote getalen Bitcoin te kopen. Dat hebben ze sinds de goedkeuring ook volop gedaan.

 

Verstandig omgaan met crypto winsten

De afgelopen jaren zijn er verschillende altcoins sky-high gegaan. Wanneer je hier 100 euro of 1.000 euro in had geïnvesteerd, kun je nu multimiljonair zijn. Wanneer je in korte tijd enorm veel geld hebt verdiend met crypto is het belangrijk om hier verstandig mee om te gaan. Er zijn weinig investeerders die hun cryptocurrencies op een all-time-high verkopen. Daardoor wordt het virtuele rendement niet werkelijk. Veel particulieren zijn hierdoor tonnen of zelfs miljoenen misgelopen. 

Risicospreiding is cruciaal om op lange termijn een mooi rendement te behalen. Wanneer het met crypto ineens heel goed gaat, kan het verstandig zijn om een gedeelte uit te cashen om de balans in je portfolio weer terug te vinden. 

Te weinig investeerders cashen op tijd uit
Er zijn heel weinig investeerders die op het juiste moment uit cashen. Hierdoor loop je enorm veel rendement mis. Wanneer je op tijd uit gecasht had, had je een enorm vermogen kunnen hebben. Wanneer het slecht gaat met bitcoins kan het bij veel investeerders alleen maar slechter gaan.Gaat het goed met altcoins dan kan het alleen maar beter. Op tijd uit cashen is cruciaal om de juiste spreiding te houden.

 

Je winst veilig stellen

Wanneer je enorm veel geld hebt verdiend door te investeren in crypto, kan het verstandig zijn om je crypto winsten op te nemen en een gedeelte veilig te stellen. De meeste mensen die veel geld verdienen met cryptocurrencies, verdienen hun vermogen met één of een klein aantal altcoins. Daardoor heeft je portfolio weinig spreiding. Cryptocurrencies kunnen enorm snel groeien, maar ook enorm snel dalen. Om een goede spreiding te houden in je beleggingsportfolio is het belangrijk om winst veilig te stellen. 

Investeer in dividend groei aandelen: Een gedeelte van de winst die je hebt behaald door te investeren in cryptocurrencies kun je investeren in dividendgroei aandelen. Dit zijn bedrijven die elk jaar hun dividend laten groeien. Hierdoor ontvang je elk jaar meer dividend. Wanneer je dit geld herinvesteert kun je je portfolio nog sneller laten groeien. Beleggers die in dividend aandelen investeren voor het inkomen.

Investeren in ETF’s: Daarnaast kan het investeren in ETF’s interessant zijn. Je volgt hiermee de markt. Over de afgelopen 100 jaar is de S&P 500 gegroeid met gemiddeld 8% per jaar. Door je geld te investeren in een ETF kun je een gedeelte van je vermogen op een relatief ‘veilige’ manier laten groeien. Je kunt er weinig omkijken, zeker wanneer je investeert in een ETF met wereldwijde spreiding. 

Investeer in vastgoed: De meeste particuliere beleggers zien vastgoed als de veiligste manier van investeren. Zeker, als het gaat om investeringen in woningen. De wereldbevolking groeit al jaren, er is altijd vraag naar woningen en vastgoed is de afgelopen 100 jaar altijd in prijs gestegen. In Nederland is investeren in vastgoed nu minder interessant. Vastgoed is op dit moment erg duur, je betaalt relatief veel rente en je betaalt 10,4% overdrachtsbelasting.

 

Investeer in consumentenleningen: Het investeren in consumentenleningen is de afgelopen jaren een stuk populairder geworden.Elk jaar wordt er meer geld geïnvesteerd in consumentenleningen in landen als Zwitserland, Litouwen, Finland, Spanje en Portugal.Door te investeren in consumentenleningen kun je een rendement behalen van 12%. Daarnaast ontvang je bij de meeste platformen elke maand rente en aflossing. Daardoor behaal je een inkomen uit je investering. Bij veel platformen is het mogelijk om je rente en aflossing automatisch te herinvesteren.

Investeren in private equity: Heb je een klapper gemaakt van meer dan 100.000 euro? Dan wordt het mogelijk om je geld te investeren in private equity. Je investeert dan met andere vermogende investeerders in een fonds dat bedrijven koopt. Over de afgelopen 10 jaar kon je met het investeren in private equity een rendement behalen van 14%.

Investeren in edelmetalen: De afgelopen jaren is er voor recordbedragen geïnvesteerd in edelmetalen als goud en zilver.Dit wordt vooral gedaan door overheden. Investeerders investeren graag in edelmetalen, omdat het een bewezen trackrecord heeft. Het grote nadeel aan het investeren in goud en zilver zijn de hoge kosten. Je betaalt bij veel aanbieders jaarlijkse kosten voor de opslag. Dit drukt je rendement. 

Investeren in venture capital: Investeren in start-ups wordt ook wel ‘venture capital’ genoemd. Deze vorm van investeerders is populair onder oud-ondernemers. Je investeert durfkapitaal in een startup in ruil voor aandelen. Met het opgehaalde bedrag kan de start-up groeien. Bij deze manier van investeren geldt ‘’hoog risico, hoog rendement’’. Wanneer de start-up een gevestigde onderneming wordt, kun je een enorm rendement behalen. Er is echter ook een grote kans dat je al je geld verliest.

Houd er rekening mee dat beleggen risico’s met zich meebrengt en dat alle verstrekte informatie alleen ter informatie dient en niet mag worden opgevat als beleggingsadvies of aanbevelingen. Voordat u beleggingsbeslissingen neemt, dient u zorgvuldig alle risico’s af te wegen die gepaard gaan met beleggen en die kunnen leiden tot het verlies van een deel van of zelfs al het belegde vermogen.

 

FAQ

Hoeveel van mijn crypto winsten moet ik verzilveren?
Je bepaalt uiteraard helemaal zelf op je je crypto winst wil verzilveren. Wanneer je vooraf een plan hebt gemaakt wat je zal doen wanneer je enorme winst behaald, is het belangrijk om je hier aan te houden.

Wat zijn de risico’s van het verzilveren van mijn crypto winsten?
Je kan verdere koersstijging mislopen wanneer je een gedeelte van je crypto winst verzilverd. Dat is eigenlijk het enige nadeel.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *