Bitcoin gebruikers opnieuw slachtoffer van hackers

Voor de derde keer in minder dan een week tijd zijn er Bitcoins verloren gegaan. Vorige week was het raak in Australië, toen hackers erin slaagden meer dan €1 miljoen aan Bitcoins te stelen van een server waar een paar duizend klanten hun virtuele portemonnee met Bitcoins bewaarden. Deze week verdween een Chinese site van de radar, samen met miljoenen euro’s aan Bitcoins die op hun servers geparkeerd stonden. De eigenaren van deze virtuele munten zien hun geld waarschijnlijk nooit meer terug, omdat de virtuele munt vrijwel niet te traceren is.

En wederom is het raak, want Coindesk schrijft dat er op 11 november ook in Tsjechië een Bitcoin server beroofd is door hackers. Daarbij zijn er tot 4.000 virtuele Bitcoin bankrekeningen leeggehaald. Het gaat om de site Bitcash.cz. Op hun Facebook pagina waarschuwen de mensen achter de site voor valse e-mails die door hackers verstuurd zijn vanaf hun eigen e-mailadres. In deze mail staat dat gebruikers hun virtuele portemonnee terug kunnen krijgen als ze twee Bitcoins (op het moment van schrijven is dat bijna $800) overmaken naar een bepaalde rekening.

Bitcoins online of offline bewaren?

In alle drie gevallen zijn er Bitcoins gestolen van zogeheten online wisseldiensten, waar mensen hun Bitcoins kunnen parkeren. Vergelijk het met geld dat je naar een bank brengt, maar dan zonder alle zekerheden die een bank kan bieden. Een ‘online wallet’ biedt de gebruiker extra gemak, omdat ze vanaf iedere locatie over hun alternatieve geld kunnen beschikken. Vergelijk het met internetbankieren. Helaas blijkt de veiligheid van dit soort online diensten voor Bitcoins nog niet te garanderen. Een alternatief is om de Bitcoins lokaal op te slaan op je eigen computer, die minder snel ten prooi zal vallen aan hackers. Nog veiliger is om de cryptische valuta alleen op een USB stick op te slaan, want zo lang die stick in de kast of op het bureau ligt kan niet één hacker erbij komen. Het is dan natuurlijk de vraag hoe handig en nuttig Bitcoins nog zijn in vergelijking met het wettige betaalmiddel dat iedereen al gebruikt en dat veel beter beveiligd is.

Opnieuw Bitcoins gestolen van een online wisseldienst

Opnieuw Bitcoins gestolen van een online wisseldienst

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders