Franse minister van Financiën: “Euro moet alternatief zijn voor dollar en yuan”

Frankrijk en Duitsland moeten hun krachten bundelen om de internationale rol van de euro te versterken. Dat zei de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire eerder deze maand. Hij ziet de euro als een alternatief voor de dollar en de yuan in het internationale financiële systeem.

“Onze soevereiniteit is afhankelijk van onze capaciteit om van de euro een referentievaluta te maken. En ik geloof dat dat mogelijk is”, zo verklaarde Le Maire tijdens een conferentie in Aix-en-Provence in het zuiden van Frankrijk. Naast dit thema had de minister nog drie andere punten op zijn agenda staan die hij met Duitsland wil bespreken. Die punten waren het mobiliseren van spaartegoeden in de eurozone om de economie te stimuleren, het hervormen van het Europese concurrentiebeleid en het voorkomen van een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Internationale rol voor de euro

Het is niet voor het eerst dat de Franse minister een pleidooi houdt voor het versterken van de internationale rol van de euro. Eind vorig jaar sprak hij al dezelfde woorden uit tegenover de internationale pers, toen naar aanleiding van het Amerikaanse sanctiebeleid. De Verenigde Staten legden sancties op aan Iran, terwijl Europa met het land wil blijven handelen. Hij wil dat Europa soeverein kan opereren en daarvoor heeft Europa een sterke valuta nodig.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *