Franse minister wil grotere rol voor de euro

Europese landen moeten in reactie op nieuwe Amerikaanse sancties tegen Iran maatregelen treffen om de rol van de euro als internationaal betaalmiddel te versterken. Dat ze de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire maandag in Brussel tegenover de pers. Volgens hem moet de euro één van de belangrijkste internationale valuta worden.

“Het is noodzakelijk de positie van de euro op het wereldtoneel te versterken. Besluiten die Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben genomen in reactie op de eenzijdige Amerikaanse sancties zijn een manier om te laten zien dat we streven naar het versterken van onze universele gedeelde munt. We willen namelijk soeverein en vrij zijn. Om dit doel te bereiken zijn meer solidariteit en meer investeringen in Europa noodzakelijk.”

Amerikaanse sancties tegen Iran

De Europese Unie bracht afgelopen vrijdag een gezamenlijke verklaring naar buiten, waarin de Europese landen de Amerikaanse sancties tegen Iran streng veroordelen. Ook herhaalden grote Europese landen als Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hun voornemen om samen te werken met China en Rusland om de financiële banden met Iran in stand te kunnen houden.

Eerder dit jaar kondigde de Amerikaanse regering onder leiding van president Trump nieuwe sancties aan tegen Iran. Deze week werd de tweede ronde van sancties ingevoerd, die gericht zijn op het blokkeren van geldstromen en de export van olie. Onder zware internationale druk besloot de Amerikaanse regering op het laatste moment acht landen een vrijstelling te geven. China, India, Italië, Griekenland, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en Turkije mogen nog wel olie uit Iran blijven importeren.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders