Griekenland wil meer investeren in infrastructuur

Griekenland wil een nieuwe ontwikkelingsbank opzetten waarmee grote infrastructurele projecten en export-georiënteerde bedrijven gefinancierd kunnen worden. Deze nieuwe Hellenic Development Bank is eigendom van de staat en zal aanvullende financiering verstrekken voor regionale projecten. Op die manier worden publieke middelen ingezet om de ontwikkeling van grootschalige projecten te versnellen.

Andere Europese ontwikkelingsbanken hebben de afgelopen jaren ook al verschillende projecten in Griekenland gefinancierd. De European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) blijft tot het einde van 2020 in het land investeren. Volgend jaar zal de bank de grens van €2 miljard aan investeringen in de Griekse economie passeren.

Zijderoute

Griekenland is een van de zwakkere economieën in de Eurozone, maar het land kan in de toekomst wel een belangrijke strategische rol gaan spelen. Zo wil Rusland haar aardgas via Griekenland naar de zuidelijke landen van Europa transporteren, terwijl de Chinezen grote plannen hebben met de nieuwe Zijderoute.

De Chinezen willen van de Griekse havenstad Piraeus een overslaghaven maken, zodat containers met goederen uit China sneller naar Midden-Europa gebracht kunnen worden dan via de havens van Rotterdam of Antwerpen. Dat vereist ook veel investeringen in wegen en spoorlijnen, waarbij de komst van een nieuwe Griekse ontwikkelingsbank meer dan welkom is.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders