Kazachstan wil 800.000 containers vervoeren over ‘Silk Road’

Kazachstan investeert in spoorlijnen en andere infrastructuur om meer containers van China naar Europa te kunnen transporteren, zo schrijft de Astana Times. Volgens de Kazakse ministerie van Investeringen en Ontwikkeling, Zhenis Kassymbek, moet het goederenvervoer over het spoor op deze manier groeien naar in totaal 800.000 containers tussen nu en het jaar 2020.

“Al onze projecten, logistieke plannen en transportactiviteiten hangen samen met het Silk Road Economic Belt programma en creëren de gunstige condities voor de ontwikkeling van transcontinentale internationale handelsroutes. We proberen synergie te bereiken met deze ontwikkelingsprogramma’s. Dit geeft een extra impuls aan de heropleving van de oude zijderoute”, zo concludeerde Kassymbek.

In de eerste negen maanden van dit jaar heeft Kazachstan 66.000 containers over de handelsroute van China naar Europa getransporteerd. Dat was een verdubbeling van de hoeveelheid goederen ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Het doel is om in 2020 in totaal 800.000 containers vervoerd te hebben over de Silk Road handelsroute.

Meer investeringen in de Silk Road

Om deze doelstelling te realiseren verdubbelt Kazachstan het aantal spoorlijnen op het traject tussen Almaty en Shu. Ook worden er nieuwe terminals aangelegd in Kuryk, nabij de Kaspische Zee. Daar worden containers per schip overgebracht en verder vervoerd richting Europa. “We verwachten een toename in het goederenvervoer van Oost naar West”, zo concludeerde de minister.

Momenteel vindt ongeveer 90% van het wereldwijde goederenvervoer plaats over zee, maar als het aan China en haar Euraziatische handelspartners ligt zal de focus de komende jaren meer verschuiven richting transport over land. Dat vereist nieuwe investeringen in snelwegen, spoorlijnen en pijpleidingen, waarvoor China twee jaar geleden de Asian Infrastructure and Investment Bank lanceerde. Dit initiatief werd gelijk door tientallen landen omarmd.

Lees ook:

kazak-railway

Kazachstan investeert in goederenvervoer per spoor (Bron: Astana Times)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders