‘Banken in Cyprus mogelijk tot dinsdag nog gesloten’

Het bericht van Dow Jones doet vermoeden dat de autoriteiten nog niet gerust zijn op een goede afloop. De verwachting is dat veel Cypriotische spaarders de heropening van de banken zullen aangrijpen om de rest van hun spaargeld weg te sluizen of contant op te nemen. Door de 'bank holiday' te verlengen tot volgende week dinsdag is er meer tijd voor een goede voorbereiding. De regering van Cyprus en de ECB zouden samen werken aan nieuwe kapitaalcontroles, die ingevoerd zullen worden op het moment dat de banken op het eiland weer open gaan. De kapitaalcontroles moeten beperkingen opleggen aan het maximumbedrag dat spaarders dagelijks van hun rekening kunnen halen.

Russen vliegen naar Cyprus

De problemen in Cyprus raken ook Russische spaarders en Britse militairen. Economisch verslaggever Faisal Islam vna C4 News liet via twitter weten dat alle vluchten van Moskou naar Cyprus volgeboekt zijn, terwijl dat niet gebruikelijk is buiten het vakantieseizoen.

Britten sturen euro's per vliegtuig

Een Brits vliegtuig heeft gisteren al een vracht van €1 miljoen aan bankbiljetten laten overvliegen richting Cyprus, zo valt te lezen op de website van het Algemeen Dagblad. Het geld is bestemd voor Britse militairen en hun families die op het eiland wonen. Cyprus werd in 1960 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, maar nog steeds zijn er ongeveer 3.000 militairen gestationeerd. Het contante geld moet voorkomen dat er chaos ontstaat wanneer bankautomaten en pinpassen onbruikbaar raken.

Britten sturen €1 miljoen aan contanten per vliegtuig naar Cyprus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.