Chinezen jagen op vastgoed in Detroit

Steeds meer Chinezen zien kansen in de vervallen buitenwijken van de Amerikaanse stat Detroit. De huizen zijn daar zo goedkoop dat Chinese beleggers wel een gokje willen wagen. Quartz schrijft dat makelaars in Detroit de laatste tijd overspoeld worden met telefoontjes uit China. Aan de lijn zijn beleggers die in één keer tientallen of honderden huizen willen kopen. Ook Chinezen hebben meegekregen dat Detroit faillissement heeft aangevraagd.

Quartz sprak met Caroline Chen, een makelaar uit Michigan die de Chinese taal beheerst. Ze zegt honderden telefoontjes binnen te krijgen uit China: “Ik krijg mensen aan de lijn die zeggen ‘ik ben serieus, ik wil 100 of 200 huizen kopen'”. Haar collega verkocht onlangs dertig huizen aan een Chinese koper. Een andere makelaar zegt om 3 uur ’s nachts wakker gebeld te worden door Chinezen die serieuze belangstelling hebben.

Speculatie

Beleggers die in één keer een groot aantal huizen kopen in Detroit verwachten blijkbaar een herstel van de Amerikaanse economie, waardoor ook de auto-industrie weer op zou kunnen leven. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde beleggers al in april voor de risico’s van een vastgoedbelegging in Detroit. Beleggers die tientallen of honderden panden tegelijk kopen komen in veel gevallen niet eens langs om de huizen in Detroit te bekijken. Ze vragen makelaars gewoon om de mooiste huizen uit te zoeken, zo licht Chen toe.

Volgens Chen, die de omgeving van Detroit al 35 jaar kent, is in al die tijd geen enkele verbetering geweest in de buitenwijken. Dat zien Chinese beleggers pas als ze zelf een kijkje komen nemen in Detroit. In veel gevallen hoort Chen niets meer van potentiële klanten, nadat ze hebben gezien hoe slecht de huizen en de woonwijken eruit zien.

  • Lees ook de column van Cor Wijtvliet over Detroit

detroit-abandoned-homeDeze woning met drie slaapkamers en twee badkamers is te koop voor $39 (Bron: Realtor, via Quartz)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Chinezen jagen op vastgoed in Detroit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *