Het aandeel van Deutsche Bank is donderdag opnieuw hard onderuit gegaan. Verloor het aandeel maandag al 6% van haar waarde, vandaag ging er nog eens meer dan 7% van de koers af. Op het moment van schrijven is het aandeel nog maar €10,05 waard, het laagste niveau ooit.

deutsche-bank

Aandeel Deutsche Bank donderdag weer hard onderuit (Grafiek via Bloomberg)

Deutsche Bank onder druk

Beleggers maken zich zorgen over de financiële positie van de bank, want tegenover het balanstotaal van ongeveer €2.000 miljard staat een eigen vermogen van slechts €18 miljard. Het aandeel van Deutsche Bank is sinds het begin van dit jaar al meer dan gehalveerd in waarde, omdat er veel onzekerheid is over de totale omvang van de schadeclaims die de bank kan verwachten.

Volgens de topman van Deutsche Bank heeft zijn bank geen bail-out nodig, maar daar is niet iedereen van overtuigd. Verzekeraar Allianz verwacht dat de Duitse overheid in het slechtste geval wel zal moeten ingrijpen om de bank overeind te houden. Verschillende hedgefondsen hebben hun blootstelling aan de bank al verkleind, door hun derivatenpositie over te plaatsen naar andere banken.