Het aandeel Deutsche Bank zakte maandag met 6% naar het laagste niveau ooit. Beleggers maken zich zorgen over de toekomst van de bank, nu bondskanselier Merkel gesuggereerd heeft dat ze de bank niet met staatssteun overeind wil houden. Ook zijn er zorgen over de kapitaalbuffers van Deutsche Bank, wat misschien betekent dat ze nieuwe aandelen moet uitgeven om het eigen vermogen aan te sterken.

De waarde van het aandeel Deutsche Bank staat al sinds de zomer van vorig jaar onder druk, maar de koersdaling kwam in een stroomversnelling na het Brexit referendum. In heel Europa gingen de bankaandelen toen onderuit, waarbij de zwakste broeders de grootste klappen te verwerken kregen. Alleen deze maand verdampte al bijna 20% van de beurswaarde. Maandagmiddag stond de koers van het aandeel op €10,67.

Deutsche Bank naar laagste koers ooit

Zoals we gisteren al schreven wordt Deutsche Bank geplaagd door een samenloop van omstandigheden. De claim van $14 miljard van het Amerikaanse ministerie van Justitie is al groter dan het bedrag dat de bank opzij had gezet voor schadeclaims, terwijl er meer schadeclaims boven de bank hangen. Zo wordt nog onderzocht welke rol de bank speelde in het manipuleren van wisselkoersen en edelmetalen.