Een op drie huiseigenaren staat er financieel slecht voor

Ruim één op de tien woningbezitters die de enquête invulden gaven aan zich wel eens zorgen te maken over het betalen van de maandlasten voor de hypotheek. Ongeveer 16% maakt zich wel eens zorgen over een mogelijke restschuld bij verkoop van de woning in de toekomst. Ongeveer 1% van de mensen die de ING Hypotheek Stresstest invulden gaf aan zich zorgen te maken vanwege de maandlasten van twee woningen.

Drie op de tien huizenbezitters overweegt binnen nu en drie jaar te verhuizen. Van de huiseigenaren verwacht 63% dat het inkomen de komende jaren gelijk blijft, 17% houdt rekening met een hoger inkomen in de toekomst. Twee derde van alle mensen die de test invulden gaven aan maandelijks geld over te houden na aftrek van alle lasten. Een derde zit dus krap bij kas en zou mogelijk in de problemen kunnen komen door bijvoorbeeld een stijgende hypotheekrente. Bij een kwart van de huiseigenaren is de financiele buffer kleiner dan de Nibud norm van €3.550.

Afhankelijk van de resultaten van de ING Hypotheek Stresstest krijgen de ondervraagden diensten aangeboden van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.