Europe: Northern exposure

De financiële media draaien overuren want er is momenteel veel gaande. In Europa stapelen de problemen zich op en iedereen weet dat het Europese noodfonds geen structurele oplossing biedt. Griekenland en Ierland (en zeer waarschijnlijk ook Portugal binnenkort) hebben er al een beroep op moeten doen, maar zelfs dat was niet genoeg: de ECB moest tegen alle regels in hun schuldpapier opkopen. Dat het huidige reddingsmechanisme moet veranderen is voor iedereen duidelijk. Maar hoe het moet veranderen? Europa is verdeeld en elke regeringsleider heeft zo zijn binnenlandse politieke (coalitie) perikelen aan het hoofd.
Het Duitse Spiegel schreef over de Duitse politieke verdeeldheid en de beperkte speelruimte van Angela Merkel. Reuters berichtte over de afwaardering van Spaanse staatsobligaties door het Amerikaanse Moody's. Aan de vooravond van de eerste van twee Europese toppen blikken media vooruit op de standpunten in de verschillende landen, want deze maand moet duidelijk worden of Europa tot een definitief akkoord kan komen hoe nu verder te gaan.
In de Financial Times was er aandacht voor de standpunten van Finland, Duitsland en Nederland en ging uitgebreid in op de politieke verhoudingen in het “noordelijke blok”. 
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders