Fitch: Trump bedreiging voor wereldwijde obligatiemarkt

De Amerikaanse regering onder leiding van president Trump vormt een bedreiging voor de wereldwijde markt in staatsobligaties, zo waarschuwt kredietbeoordelaar Fitch. Een controversieel immigratiebeleid en de onvoorspelbaarheid van de regering kunnen volgens de kredietbeoordelaar grote gevolgen hebben voor de internationale handelsrelaties en de stabiliteit op de financiële markten.

“De voorspelbaarheid van het Amerikaanse beleid is afgenomen. Gevestigde internationale communicatiekanalen en relaties worden opzij geschoven en vergroten daarmee de kans op plotselinge, onvoorziene veranderingen in het Amerikaanse beleid. Dat kan wereldwijd gevolgen hebben voor de economische groei, waardoor er meer druk komt te liggen op de overheidsfinanciën”, zo schrijft Fitch in een nieuw rapport.

Fitch ziet risico’s voor wereldhandel

Het geplande stimuleringsbeleid van president Trump kan positief zijn voor de economische groei in de Verenigde Staten, maar de kredietbeoordelaar vreest dat dit gunstige effect overschaduwd zal worden door nieuwe zorgen over de overheidsfinanciën. De landen die het grootste risico lopen zijn diegene die nauwe economische en financiële banden hebben met de Verenigde Staten.

Fitch ziet vooral risico’s voor landen als Canada, China, Duitsland, Japan en Mexico, landen die veel exporteren naar de VS. Nieuwe importheffingen voor goederen uit deze landen kunnen een zeer nadelig effect hebben op de economieën van deze landen.

Fitch_Ratings

Fitch: Trump bedreiging voor wereldwijde obligatiemarkt

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *