Goudprijs blijft stijgen, ongeacht economie

De goudprijs zal blijven stijgen, ongeacht wat de economie doet. Nog voor het einde van dit jaar zal de prijs voor goudfutures stijgen tot 1500 dollar per troy ounce.
Dat zeggen analisten in en peiling die is afgenomen door Bloomberg.
Ze houden het op een stijging dit jaar van nog eens 18 procent ten opzichte van het op 21 juni bereikte record van 1.266,50 dollar.
Beleggers kopen vooral fysiek goud. Eén van hen is George Soros, de hedgefondsmanager heeft 5,24 miljoen aandelen in het ETF-fonds SPDR Gold Trust.
Goud is dit jaar met 13 procent in waarde gestegen, tegen 7,9 procent voor Amerikaanse staatsobligaties en een daling van de MSCI World Index van 9,4 procent.
Economen zeggen dat een belegging in goud ook lonend kan zijn als de economie zich weer herstelt. In dat geval zal waarschijnlijk de vraag naar fysieke goud in de vorm van sieraden en dergelijke in opkomende landen stijgen.
De goudprijs stijgt al negen jaar achtereen. Het is de langste rally sinds de jaren twintig vande vorige eeuw.

De goudprijs zal blijven stijgen, ongeacht wat de economie doet. Nog voor het einde van dit jaar zal de prijs voor goudfutures stijgen tot 1500 dollar per troy ounce.  Dat zeggen analisten in en peiling die is afgenomen door Bloomberg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.