Is Deutsche Bank too big to save?

Deutsche Bank kreeg afgelopen vrijdag harde klappen op de beurs vanwege een miljardenboete uit de Verenigde Staten. Het aandeel verloor meer dan 8% van haar waarde en zakte begin deze week zelfs naar een historisch dieptepunt van iets meer dan €11. Beleggers maken zich grote zorgen over Deutsche Bank, omdat de bank vanwege haar enorme omvang lastig te redden is.

deutsche-bank2Dat Deutsche Bank misschien wel te groot is om met belastinggeld overeind te houden blijkt ook wel uit de volgende grafiek die een lezer ons toestuurde. De gele lijn laat zien hoe groot beleggers de kans inschatten dat Deutsche Bank haar eigen 5-jaars obligaties niet zal afbetalen. De paarse lijn geeft de kans weer dat de Duitse staat niet aan haar betalingsverplichting kan voldoen.

De plotselinge stijging aan het einde van de grafiek is het gevolg van de claim van $14 miljard, maar dat is niet het enige dat opvalt. Minstens zo opmerkelijk is dat dat beleggers door deze miljardenclaim ook meer twijfels hebben over de stabiliteit van de Duitse overheid. De kans op een default van de Duitse overheid schoot namelijk bijna net zo hard omhoog. Hieruit kunnen we concluderen dat als Deutsche Bank omvalt, dat ook de Duitse overheid in de problemen zal komen.

deutsche-bank-default-germany

Komt Deutsche Bank in de problemen, dan heeft ook de overheid een groot probleem (Grafiek via @Schuldensuehner)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders