Grafiek: Inkomen Amerikaanse huishoudens daalt

Het inkomen van Amerikaanse huishoudens zit al vanaf de eeuwwisseling in een dalende trend. Uit onderstaande grafiek blijkt dat de mediaan van het inkomen van huishoudens gezakt is van $55.000 in 1999 naar minder dan $51.000 in 2011. Het cijfer is gecorrigeerd voor de officiële inflatie, het cijfer dat volgens velen geen correcte weerspiegeling geeft van de werkelijke prijsontwikkeling in de VS.

Uit deze gegevens kunnen we concluderen dat de koopkracht van een gemiddeld huishouden de laatste jaren is afgenomen. Door de hoge werkloosheid in Amerika blijven de lonen onder druk staan, terwijl de inflatie de koopkracht van de burger uitholt. En dan hebben we het nog niet eens over de stijgende huur in de VS. Ook spaargeld wordt door inflatie minder waard, maar sparen is iets waar steeds meer Amerikanen niet aan toe komen.

Het is tekenend voor de verarming van de VS. Bedrijfswinsten blijven weliswaar op peil, maar die winsten komen steeds minder ten goede aan de middenklasse. De inkomensongelijkheid neemt al jaren toe, zoals we eind vorig jaar ook al schreven op Marketupdate.

Gemiddeld inkomen Amerikaans huishouden daalt
Gemiddeld inkomen Amerikaans huishouden daalt
Inkomen Amerikaanse huishoudens daalt weer
Inkomen Amerikaanse huishoudens daalt weer (Bron: Mybudget360.com)

Eén gedachte over “Grafiek: Inkomen Amerikaanse huishoudens daalt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.