IMF: “Brexit rampzalig voor huizenprijzen en aandelen”

Een Brexit kan een scherpe daling van de aandelenkoersen en huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk tot gevolg hebben. Ook zal het de positie van Londen als financieel centrum ondermijnen. Daarvoor waarschuwt het IMF in een rapport dat vandaag naar buiten werd gebracht. De Britse kiezer mag zich op 23 juni via een referendum uitspreken over een mogelijk vertrekt van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, maar de onzekerheid die dat met zich meebrengt heeft nu al invloed op investeringsbeslissingen van grote bedrijven.

Het IMF waarschuwt in haar rapport voor de schade die een ‘Brexit’ zal toebrengen aan de handelsrelatie met landen uit de Europese Unie. De negatieve consequenties zouden nog jaren kunnen duren, met alle gevolgen van dien voor de investeringen in de Britse economie. Ook moeten we ons in dat geval voorbereiden op veel volatiliteit in een aantal belangrijke financiële markten.

IMF waarschuwt opnieuw voor Brexit

Het is niet voor het eerst dat het IMF waarschuwt voor de negatieve uitwerking van een zogeheten Brexit. In april waarschuwde ze al voor de negatieve effecten op de groei van de wereldeconomie als gevolg van een Brits vertrek uit de Europese Unie. Voor Britse huishoudens en bedrijven zal het naar verwachting duurder worden om geld te lenen. Ook verwacht men dat het aantal investeringen vanuit het buitenland zal afnemen, mede vanwege het grote valutarisico dat een ‘Brexit’ met zich meebrengt.

Het Verenigd Koninkrijk heeft al jaren een groot tekort op de handelsbalans, wat betekent dat de waarde van de munt nog veel verder kan dalen. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van het Britse pond gezakt van €1,35 naar €1,27, een daling van zes procent. Analisten houden er rekening mee dat de munt nog veel verder in waarde zal dalen.

brexit

IMF waarschuwt voor negatieve gevolgen Brexit 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders