Interview met Greyerz door James Turk

De Europese schuldencrisis, de financiële en fiscale problemen van zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk en de Chinese rol in de economie passeren de revue. Doordat centrale banken met hun geldpersfinanciering wereldwijd de waarde van valuta’s steeds verder uithollen, zal de goudprijs blijven stijgen. 

Bij het bespreken van de monetaire crisis gaan Von Greyerz en Turk in op het belang om goud buiten een bank om aan te houden. De reden hiervoor is dat banken in het geval van een crisis het goud dat zij in opslag hebben niet prijs zullen geven.

Von Greyerz verwacht dat de goudprijs tussen 2013-2015 zo'n $8.000 per troy once zal bedragen. Von Greyerz die eerder een prijs van tussen de $6.000 en $12.000 per troy ounce verwachtte, is van mening dat eerdere verwachting aan de conservatieve kant was. Hij wijst op het gegeven dat – ondanks de recente prijsstijgingen van goud – er nog steeds maar 1% van het wereldwijde geïnvesteerd vermogen in edelmetalen is belegd. Wanneer fondsmanagers goud gaan kopen, dan pas zal de stijging echt parabolische vormen aannemen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders