Morgan Stanley: “Olieprijs gaat naar $20”

De olieprijs kan volgens Morgan Stanley tot $20 per vat dalen, zo bericht Bloomberg. Morgan Stanley analist Adam Longson schrijft in een nieuw rapport van de bank dat de prijs van een vat olie 10 tot 25 procent verder dalen bij een 5% waardestijging van de dollar. Het wereldwijde overschot aan olie heeft de olieprijs doen dalen naar $60 per vat, maar de daling van $55 naar $35 werd volgens het team van analisten van de bank voornamelijk gedreven door de appreciatie van de dollar.

“Gegeven de aanhoudende waardestijging van de dollar is een scenario van een olieprijs van $20 tot $25 mogelijk, simpelweg door een valuta-effect. De Amerikaanse dollar en andere niet-fundamentele factoren blijven de olieprijs sturen”, aldus de analisten van deze Amerikaanse zakenbank. Wereldwijd is een groot overschot aan olie, nu de OPEC landen besloten hebben de productie te maximaliseren. Door de prijsdaling besloten veel landen hun strategische olievoorraden uit te breiden, maar daarmee is geen einde gekomen aan de onbalans tussen vraag en aanbod.

olieprijs-dollarindex

Olieprijs kan volgens Morgan Stanley verder dalen door sterkere dollar (Bron: Bloomberg)

Olieprijs naar $20

Morgan Stanley is niet de eerste bank die olie naar $20 ziet dalen. Vorig jaar was Goldman Sachs de eerste die een koersdoel van $20 uitsprak voor een vat olie. Ook zij verwachten dat het overschot aan olie voorlopig boven de markt blijft hangen, zeker nu de strategische oliereserves tot een recordniveau gestegen zijn. Als alle olie-opslag vol zit moet de productie wel teruggeschroefd worden. Dat kan een nieuwe fase van prijsdalingen inluiden, zo denken veel analisten.

Lees ook:

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Morgan Stanley: “Olieprijs gaat naar $20”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders