Video: Hoe werkt het TARGET2 betalingssysteem?

In deze aflevering van Café Weltschmerz praten Paul Buitink en Thomas Bollen over de rol van het TARGET2 systeem binnen de Eurozone. Dit interbancaire betalingssysteem is ontworpen om de geldstromen binnen de muntunie te optimaliseren, omdat het banken in de hele Eurozone in staat stelt real-time time geld naar elkaar over te maken.

Waarom is dit systeem bedacht en hoe komt het dat Nederland en Duitsland zoveel overschotten op hun TARGET2 balans hebben? En moeten we ons als Nederland zorgen maken dat we de ruim €100 miljard aan vorderingen binnen TARGET2 niet meer terug krijgen? Een interessant gesprek dat ons meer inzicht geeft in de werking van ons monetaire systeem.

Meer weten over TARGET2? Hieronder een video van de Banque de France, dat samen met de Duitse Bundesbank en de Italiaanse centrale bank de initiatiefnemers waren van dit betalingssysteem.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Video: Hoe werkt het TARGET2 betalingssysteem?

 • 21 november 2017 om 21:57
  Permalink

  Niet alleen Nederland en Duitsland maar ook de ECB zit met TARGET 2 in zijn maag. Daarbij is de totale ECB schuld, inclusief TARGET 2, op hun balans feitelijk €.3.200 miljard!
  Op een schimmige wijze wordt hier geen ruchtbaarheid aan gegeven. Het €urocraten regime/systeem is feitelijk financieel door en door rot! Nu heeft Spanje/Rajoy ook nog de pensioenkas vanaf 2012 stiekem geplunderd. Er komen steeds meer zuid €.U. lijken uit de Brusselse kast rollen.

  Beantwoorden
  • 22 november 2017 om 10:20
   Permalink

   Dat van die pensioenen heb ik ook gelezen, het wordt echt met de dag gekker… Het wordt denk ik tijd dat we als Europa ons goud terughalen uit de Verenigde Staten, dan hebben we in elk geval dat nog achter de hand voor een ‘reset’ van dit monetaire systeem.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders