Vraag naar luxe appartementen in Londen onverminderd groot

Van de appartementen en woningen met een prijskaartje van £2 tot 5 miljoen werden in Engeland en Wales in het vierde kwartaal van vorig jaar 448 verkocht, veel meer dan de 262 in het laatste kwartaal van 2011. Dat blijkt uit data van het kadaster dat onderzocht werd door London Central Portfolio. De verkoop van appartementen en woningen in het hartje van Londen met een vraagprijs van meer dan $10 miljoen waren ook in trek. Hiervan werden er tien keer zoveel verkocht als een jaar eerder, het gevolg van de toegenomen belangstelling van vermogende mensen over de hele wereld.

Of het nou gaat om vermogende Russen, Arabieren, Chinezen of Europeanen, allemaal zoeken ze manieren om hun enorme vermogen veilig te stellen. Daarvoor komt ook vastgoed in hartje Londen in aanmerking, omdat het aanbod van dit type panden relatief schaars is en er altijd vraag naar zal blijven bestaan. Voor veel superrijken is het vastgoed in Londen interessant om een deel van hun vermogen mee veilig te stellen. Het wordt gezien als een soort veilige haven. Een soortgelijke ontwikkeling zien we ook in Frankrijk, waar zeer vermogende particulieren landhuizen en grote lappen grond opkopen als bescherming tegen geldontwaarding en de risico's van vele miljoenen op een bankrekeningen.

Vermogende particulieren die op zoek zijn naar exclusief vastgoed worden ook goed bediend in Londen, want in 2011 werd het nieuwe One Hyde Park appartementencomplex opgeleverd, vol met zeer luxe appartementen die alleen bereikbaar zijn voor de allerrijksten. De gebroeders Candy hebben dit appartementencomplex laten bouwen.

De gemiddelde woningprijs in hartje Londen, inclusief Westminster, Kensington en Chelsea, steeg in 2012 met 14,1% naar £1.359.739. Deze stijging was voor een deel toe te schrijven aan aanpassingen in de belastingstructuur, waardoor er minder woningen gekocht werden namens een bedrijf. Particulieren die een huis kochten via een investeringsvehikel kregen voorheen een korting, maar daar heeft premier Osboe iets aan gedaan. Door een nieuwe heffing van 15% is die optie minder interessant geworden. Als gevolg hiervan waren er meer vermogende particulieren die rechstreeks een huis kochten, waardoor de gemiddeld betaalde prijs hoger uitviel. Desondanks ligt het in de lijn der verwachting dat ook de toegenomen belangstelling voor de woningen van meerdere miljoenen ponden een prijsopdrijvend effect heeft gehad.

Luxe appartementen, zoals deze in One Hyde Park, zijn erg in trek bij de superrijken van deze wereld (Afbeelding via de Telegraph)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.