Het kleine broertje van goud blijft goed presteren. Nadat in januari zowel de goud- en zilverprijs een neerwaartse correctie kenden, hebben beide edelmetalen zich hersteld. 

 

De goudprijs daalde op 28 januari naar een laagste punt van de afgelopen maanden van $1.313 per troy ounce terwijl goud in december nog recordprijzen van boven de $1.420 liet zien. Momenteel is de goudprijs gestegen naar een prijs van $1.363 en is daarmee sinds het lage punt van 28 januari met 3,8% gestegen. 

 

Toch blijft het herstel van goud achter bij het herstel van zilver. De zilverprijs daalde op 25 januari naar $26,60 per troy ounce terwijl ook zilver in december hogere prijzen liet zien. Momenteel bedraagt de zilverprijs $30,20 en daarmee lijkt zilver de correctie achter zich te laten. De huidige prijs van $30,20 per troy ounce betekent dat de zilverprijs sinds 25 januari met 13,5% is gestegen en daarmee komt de hoge prijs van $31.15 van december 2010 weer in het zicht.

 

Edelmetalen profiteren van de stijgende inflatie en de onzekerheid over de wereldwijde valuta. Goud heeft de afgelopen jaren de meeste aandacht gekregen maar zilver kan over het afgelopen jaar op nog imposantere cijfers leunen. De goudprijs steeg over de afgelopen 52 weken met een indrukwekkende 26.6%. De zilverprijs presteerde het echter om over dezelfde periode met 96.2% te stijgen.