Pieter Lakeman over banken en falende toezichthouders

Banken hebben ondernemers, woningcorporaties en andere klanten de afgelopen jaren benadeeld met financiële producten die niet in het belang van de klant waren. Dat schrijft Pieter Lakeman in zijn nieuwe boek over misstanden in de bankensector en over het falende toezicht op deze sector. Volgens Lakeman hebben toezichthouders als De Nederlandsche Bank en de AFM onvoldoende gedaan om deze praktijken aan banden te leggen.

In dit gesprek met Café Weltschmerz vertelt Lakeman dat ondernemers in Nederland voor miljoenen aan schade hebben opgelopen door ondeugdelijke rentederivaten. Hij gaat zelfs zover door te zeggen dat bedrijven die een renteswap afsloten met hun bank daarna een vier keer zo grote kans hadden om failliet te gaan.

Lakeman is vooral bekend geworden door in oktober 2009 de spaarders van DSB Bank tot een bankrun op te roepen, met als resultaat dat de bank failliet ging. Daarmee wist hij de wanpraktijken van deze bank te beëindigen. In dit gesprek bij Café Weltschmerz merkt Lakeman op dat de problemen met de woekerpolissen van DSB Bank van toen in het niet vallen met de schade van ondeugdelijke rentederivaten.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders