Poetin legt Euraziatische Unie voor aan parlement

Poetin heeft zijn plannen voor een Euraziatische Economische Unie (EEU) ter ratificatie voorgelegd aan het Russische parlement, zo schrijft ITAR-TASS. Daarmee komt de realisering van een nieuwe economische zone in deze regio weer een stap dichterbij. Eind mei waren de regeringsleiders van Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland het al in hoofdlijnen eens geworden over de vorming van een economische unie, waarbinnen vrij verkeer van personen en goederen mogelijk is en onderlinge handelsbeperkingen verboden zijn.

De Euraziatische Economische Unie moet de handel en samenwerking tussen Rusland en de handelspartners in de regio versterken. Naast vrij verkeer van goederen zal de EEU zich ook bezighouden met het harmoniseren van de wetgeving ten aanzien van energiebeleid, industrie, landbouw en transport. De economische unie is de vervolg stap op de douane-unie, waarbinnen onderlinge handelsbeperkingen opgeheven zijn.

Met ingang van 1 januari 2015 begint de nieuwe economische unie met drie landen, maar een vierde kandidaat heeft zich al aangediend. Ook Armenie zou zich nog voor de introductiedatum bij de EEU willen voegen.

Poetin stuurt voorstel Euraziatische Economische Unie naar parlement (Afbeelding via ITAR-TASS, gemaakt door Alexei Nikolsky)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders