Bundesbank bracht vorig jaar 7,2% meer bankbiljetten in omloop

De totale waarde van alle bankbiljetten die de Duitse Bundesbank in omloop heeft gebracht is vorig jaar met 7,2% toegenomen tot een nieuw record van €635 miljard. Dat is opvallend, want in de Eurozone als geheel steeg de totale waarde van alle eurobiljetten in omloop met slechts 0,4%. Uit deze cijfers kunnen we afleiden dat er in de grootste economie van de Eurozone nog steeds veel vraag is naar contant geld.

Niet alleen wordt er in Duitsland nog relatief veel met contant geld betaald, ook zien spaarders de bankbiljetten als een veilig alternatief in het geval van een nieuwe bankencrisis. Blijkbaar is er bij onze oosterburen nog steeds een zeker wantrouwen ten aanzien van het financiële systeem. Dat verklaart mogelijk ook waarom er nog steeds voor meer dan €12 miljard aan oude Duitse marken in omloop is. Voor spaarders is het bewaren van bankbiljetten in huis of in opslag een serieus alternatief geworden voor spaargeld dan geen rente meer oplevert.

Vorig jaar publiceerde de Bundesbank een rapport over het gebruik van euro bankbiljetten in binnen- en buitenland. Vorige week schreven we op Marketupdate al over de toegenomen populariteit van eurobiljetten als spaarmiddel, zowel binnen als buiten de muntunie.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *