Centrale bank Nigeria koopt meer Chinese yuan

De centrale bank van Nigeria wil een groter deel van haar valutareserves omzetten in yuan, zo bericht Zero Hedge. De centrale bank van het Afrikaanse land bezit al valutareserves in de Chinese yuan en zal de weging in deze munt binnenkort opschroeven van 2% naar 7% van de totale valutareserve. Daar staat een verkoop van Amerikaanse dollars tegenover.

De Nigeriaanse centrale bank kondigde in september 2011 al aan dat ze “zo spoedig mogelijk” 10% van haar totale valutareserve wilde omzetten in Chinese yuan. Op dat moment hield de centrale bank 79% van de reserves aan in dollars en de rest in euro’s, Britse ponden en Zwitserse francs. De centrale bank gebruikt de valutareserves om de waarde van de eigen munt te verdedigen en voor transacties met het buitenland.

Chinese yuan steeds belangrijker

Het feit dat Nigeria een zwaardere weging geeft aan de yuan weerspiegelt de opkomst van China als economische grootmacht. Steeds meer handelspartners sluiten overeenkomsten met China om betalingen in de eigen valuta mogelijk te maken. Daardoor wordt de dollar naar verhouding steeds minder belangrijk. Hoewel de dollar nog steeds met afstand de belangrijkste munt is voor internationale handel winnen alternatieven als de euro en de yuan aan kracht. In december schreven we op Marketupdate dat de Chinese yuan een marktaandeel van 8,66% heeft, waarmee de euro van de tweede plaats verdrongen is. De munt, die in achttien Europese landen gebruikt wordt, komt op de derde plaats met een marktaandeel van 6,64% in het internationale betalingsverkeer.

Nu China ook de grootste handelsnatie ter wereld is geworden is het niet meer dan logisch dat verschillende centrale banken een groter deel van hun valutareserves in deze munt willen aanhouden. Zeker de landen die een valutaswaps met de Chinezen ondertekend hebben.

Centrale bank van Nigeria koopt meer Chinese yuan

Centrale bank van Nigeria koopt meer Chinese yuan

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Centrale bank Nigeria koopt meer Chinese yuan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders