Niet alleen Robert Zoellick deed het nodige stof opwaaien. Ook president van de Federal Reserve van Kansas City, Thomas Hoenig liet opnieuw van zich horen. In onmiskenbaar duidelijke bewoordingen haalde hij uit naar grote Wall Street banken: “financiële instellingen die too-big-to-fail zijn, vormen het grootste gevaar voor de Amerikaanse economie. Zij moeten worden opgebroken”. Hij acht de financiële risico's ook “groter dan voor de crisis”.
Hoenig sprak zijn grote bezorgdheid uit over de effecten van het gevoerde beleid. Zo zijn de prijzen voor landbouwgronden enorm gestegen. De Fed Chicago berekende die stijging op 12% in het laatste kwartaal van 2010; Hoenig meldde dat de Fed Kansas in de staten Kansas en Nebraska op 20% hogere prijzen uitkam.
Hoenig die 64 jaar is en dit jaar niet meestemd over het monetaire beleid van de Federal Reserve, lijkt zich de rol aan te meten van Paul Volcker, die de eind jaren '70 tot midden jaren '80 als de baas van de Federal Reserve rigoreus orde op zaken stelde.  
Zero Hedge gaf de ongepolijste samenvatting van de persdienst die de woorden van Hoenig optekende. Zero Hedge spreekt van muiterij in de hoogste rangen van de Federal Reserve..