Gazprom stapt over van dollar naar de euro

Gazprom heeft met haar klanten afspraken gemaakt om gas in euro’s in plaats van dollars af te rekenen, zo meldt Itar-Tass. Volgens Alexander Dyukov, topman van het bedrijf, hebben negen op de tien klanten met het voorstel van Gazprom ingestemd.

“Aanvullende overeenkomsten van Gazprom die het mogelijk maken met euro’s in plaats van dollars te betalen worden nu ondertekend. Met Wit-Rusland is een overeenkomst bereikt om gas af te rekenen in roebels”, aldus Dyukov.

Eerder schreven we op Marketupdate al dat de klanten van Gazprom in Azië bereid zijn te betalen met de euro in plaats van met dollars. Met een aantal klanten heeft Gazprom de afspraak gemaakt om de aardgas af te rekenen in Chinese yuan, zo schrijft Itar-Tass.

Van dollar naar euro en yuan

“Het zogenoemde plan B is al gedeeltelijk uitgewerkt. Met sommige handelspartners is al overeenstemming bereikt over omschakeling van dollarcontracten naar euro’s en yuan. We overwegen nog de mogelijkheid om contracten om te zetten naar Russische roebels”, zo verklaarde de topman van Gazprom tijdens het International Economic Forum in Sint Petersburg.

Gazprom wil gas afrekenen met de euro en de yuan

Gazprom wil gas afrekenen met de euro en de yuan

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Gazprom stapt over van dollar naar de euro

  • Er zijn vele voorbeelden van kleine landen die zijn aangevallen omdat ze van de Oliedollar af wilde stappen.. Ik ben benieuwd hoe ver ze gaan tegen Rusland en China

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *