JP Morgan verdiende $300 miljoen aan Zwitserse franc

Valutahandelaren van JP Morgan hebben ongeveer $300 miljoen verdiend aan de waardestijging van de Zwitserse franc, zo bericht Bloomberg. Toen de Zwitserse centrale bank het valutaplafond van 1,20 franc tegenover de euro losliet hadden de handelaren van de Amerikaanse zakenbank zich al goed gepositioneerd, getuige de enorme winst die ze geboekt hebben met de 30% waardestijging van de Zwitserse munt. Het nieuws komt van insiders die liever niet bij naam genoemd worden, omdat ze eigenlijk niet in het openbaar mogen spreken over dergelijke informatie.

Op 15 januari verraste de Zwitserse centrale bank de financiële markten door de impliciete koppeling aan de euro los te laten. Als gevolg daarvan zakte de wisselkoers van 1,20 franc naar slechts 0,9 franc per euro, om uiteindelijk te stabiliseren op een wisselkoers van ongeveer 1 franc per euro. Tegelijkertijd verlaagde de Zwitserse centrale bank de depositorente, om een massale vlucht richting de franc enigszins te ontmoedigen.

Niet alle banken hebben geprofiteerd van de stijging van de Zwitserse franc, want Citigroup, Deutsche Bank en Barclays zagen ongeveer $400 miljoen aan kapitaal verdampen. Morgan Stanley en Goldman Sachs hadden geen significante posities in de Zwitserse munt, terwijl Bank of America een kleine winst boekte door de waardestijging van de franc.

Lees ook:

Swiss franc reaches an all-time high against the euro

JP Morgan verdiende $300 miljoen aan waardestijging Zwitserse franc

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “JP Morgan verdiende $300 miljoen aan Zwitserse franc

  • bijzonder hoge winst….gevalletje inside/voorkennis?

    als je zoveel winst maakt, dan moet het m.i. gaan om een bewust gekozen positie.

    Beantwoorden
  • ander vraagje: hoeveel verloren ze eigenlijk aan de euro?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo