Ruilhandel weer terug in Griekenland

De Griekse banken openden vorige week hun deuren, maar daarmee zijn de problemen in de Griekse economie nog niet voorbij. Er geldt nog steeds een opnamelimiet van €420 euro per week en uit vrees voor een kapitaalvlucht heeft de regering het bijna onmogelijk gemaakt om betalingen te doen richting het buitenland.

naxos-greeceOmdat het betalingsverkeer zo moeizaam loopt is de economie in sommige delen van het land bijna tot stilstand gekomen. Leveranciers kunnen niet meer betaald worden en ook klanten kunnen door de kapitaalrestricties maar beperkt contant geld opnemen. Voor steeds meer Grieken zit er inmiddels niets anders meer op dan terug te keren naar ouderwetse ruilhandel, zo schrijft Reuters. In de landelijke gebieden stappen sommige boeren al over op ruilhandel, waarbij producten en machines uitgewisseld en geleend worden zonder tussenkomst van euro’s.

De omvang van de ruilhandel is moeilijk in kaart te brengen. Grieken praten er ook niet graag over, omdat ruilhandel wordt ervaren als een stap terug in de tijd. De laatste keer dat er grootschalig ruilhandel werd gedreven in Griekenland was ten tijde van de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder op Argentor

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders