Rusland wil muntunie in Eurazië

Rusland overweegt van de Euraziatische Economische Unie (EEU) een muntunie te maken, zo verklaarde de Russische premier Medvedev afgelopen vrijdag bekend tijdens een bijeenkomst in Kazachstan. De wereldeconomie staat voor grote uitdagingen en daarom is het noodzakelijk dat landen nauw met elkaar samenwerken om de problemen op te lossen, zo redeneert Medvedev.

Begin 2015 werd de EEU opgericht door de douane-unie van Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan. Deze drie landen zijn samen met Armenië de enige vier deelnemers die de unie op dit moment telt. Op de wachtlijst voor deelname staan Kirgizië en Tadzjikistan. Deze landen maakten in 1999 al afspraken over het bevorderen van de handel en het vrije verkeer van goederen en personen, maar als het aan Rusland ligt wordt deze handelsunie in de toekomst naar een hoger niveau getild met de introductie van een gemeenschappelijke valuta.

“We kunnen voor de lange termijn de mogelijkheden bestuderen voor de lancering van een monetaire unie. We zijn klaar om dit verder uit te werken met onze collega’s. De economische problemen hebben invloed gehad op het bilaterale handelsverkeer en de gezamenlijke investeringen en daarom zijn we verplicht een oplossing te bieden binnen het bestaande integratiemechanisme”, zo lichtte Medvedev toe.

De volledige versie van dit artikel verscheen eerder op een partner blog.

russia-currency-union-medevedev

Rusland wil gemeenschappelijke munt voor Eurazië

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *