Wat betekent renteverhoging Federal Reserve voor goud?

De Federal Reserve zal vanavond naar verwachting voor de derde en laatste keer dit jaar de rente verhogen. De markt verwacht een rentestap van 25 basispunten, waarmee de zogeheten ‘federal funds rate’ zal stijgen naar een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent. Beleggers zullen vooral luisteren naar de toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen, omdat die mogelijk meer inzicht kan geven in hoe de centrale bank het herstel van de Amerikaanse economie beoordeelt.

In de aanloop naar deze verwachte renteverhoging staat de goudprijs onder druk, want in de afgelopen vier weken daalde de prijs van het edelmetaal in euro’s met meer dan 4% tot ongeveer €34.000 per kilogram. Daarmee lijkt het scenario van de afgelopen twee jaar zich opnieuw te herhalen, want eind vorig jaar en eind 2015 daalde de goudprijs ook al in de aanloop van een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. Opvallend is dat de prijs van het edelmetaal in beide gevallen na het rentebesluit weer begon te stijgen.

Het is afwachten of de markt dit jaar hetzelfde zal reageren op de verwachte renteverhoging. De goudprijs in euro’s bereikte onlangs nog het laagste niveau sinds februari vorig jaar, terwijl de zilverprijs tot laagste niveau sinds april vorig jaar wegzakte.

Goudprijs stijgt na renteverhoging Federal Reserve (Bron: Bloomberg)

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Wat betekent renteverhoging Federal Reserve voor goud?

  • 14 december 2017 om 18:13
    Permalink

    De markt gaat zeker reageren op de te verwachten 3 of 4 rente verhogingen in 2018 door de Fed, ook in de E.U. Tel daarbij de extra hoge herfinancieringen van het 10 jarig papier van liefst €. 1000 miljard, waarvan de E.C.B. slechts €.200 miljard kan opnemen. Dat betekend dat je zo gauw mogelijk de obligaties uit moet. Het kan ook zijn dat de €urocraten, vazal Draghi, de opdracht geven, weer de drukpers omhoog te zwengelen. Hoe dan ook, de Fed gaat in de E.U. de rente mede bepalen. Daarom wil Macron met de eurocraten secondant Martin Schultz (SPD)(voormalig E.U. parlement voorzitter) zo snel mogelijk de transitie van Noordelijke landen gelden naar de Zuidelijke landen (met inbegrip van Frankrijk) op gang brengen. Draaikont Rutte wil de ouderen nog verder over de financiële kling jagen, want andere bronnen lijken uitgeput. De run naar de financiële afgrond gaat met enkele versnellingen hoger, verder.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders