Waarom zijn bankbiljetten niet te kopiëren?

Heeft u wel eens geprobeerd een bankbiljet te scannen of te kopiëren? Grote kans dat dat niet gelukt is. Naast een watermerk, een reflectieve strook, speciale inkt en doorzichtige elementen hebben bankbiljetten namelijk nog een ander veiligheidskenmerk.

Sinds 1996 worden steeds meer biljetten uitgerust met een kopieerbeveiliging, die bestaat uit een formatie van vijf puntjes. Deze formatie wordt ook wel de EURion constellation genoemd. Veel kopieerapparaten en scanners zijn uitgerust met software die deze patronen van groene, gele of oranje stippen of cirkels op de bankbiljetten kan herkennen. Ziet het apparaat dit patroon, dan wordt de scanopdracht geweigerd.

Wikipedia heeft een overzicht van bankbiljetten die zijn uitgerust met dit veiligheidskenmerk. Heeft u nog wat vreemde valuta en een scan- of kopieerapparaat, dan kunt u deze test ook zelf uitvoeren. We weten niet of alle fabrikanten van scanners en kopieerapparaten deze functionaliteit hebben, dus we zijn ook benieuwd naar uw bevindingen! Hieronder een video van Business Insider.

Dit artikel verscheen eerder bij Goudstandaard
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders