Financiële administratie: zelf doen of laten doen?

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom een bedrijf financieel werk of administratie door andere kan willen laten doen. Denk hierbij simpelweg aan een tekort aan tijd, wat vaak voorkomt, een tekort aan personeel, of simpelweg omdat duurbetaald personeel in Nederland de tijd beter kan besteden. In al die gevallen is het vaak enorm aantrekkelijk om een ander bedrijf in de arm te nemen die dit gedeelte overneemt, of om juist te kiezen voor een afdeling op afstand, in een land waar de arbeidskosten stukken lager liggen.

Wat heeft uitbesteden voor voordelen?

Niets voor niets zijn er steeds meer bedrijven die zaken als administratief werk en online marketing uitbesteden om allerlei verschillende redenen. Het heeft verschillende pluspunten en dat is precies waarom het zo aantrekkelijk is om dit te doen. Allereerst, en dit werd hierboven al even genoemd, scheelt het vaak enorm veel qua kosten. Wanneer er dure krachten moeten worden gebruikt voor relatief simpel administratief werk, is dat natuurlijk uitermate zonde. Laat je dit op een andere plaats doen waar de salarissen stukken lager liggen of door mensen die lokaal veel minder kosten, dan valt er enorm veel geld te besparen.

Een andere belangrijke reden om administratief werk of marketing activiteiten uit te besteden, is omdat het veel meer rust geeft. Er is zelden tijd genoeg en vaak is de bezetting op financiële afdelingen krap. Dit heeft als gevolg dat er veel achter de feiten wordt aangelopen waardoor er regelmatig werk blijft liggen. Een goede oplossing hiervoor is om een deel van het werk uit te besteden. Vaak gaat het precies daarom om de meer eenvoudige klussen die juist wel tijdrovend zijn.

Als blijkt dat het goed bevalt om dit soort werk uit te besteden, besluiten veel ondernemingen om voor een nog veel groter gedeelte aan outsourcing met externe bedrijven te gaan doen. Dat heeft soms betrekking op dezelfde afdeling, maar het gebeurd ook nog weleens door het hele bedrijf heen. Er zijn immers op verschillende afdeling vaak klussen die op andere plekken voor minder gedaan kunnen worden. Zolang de kwaliteit van het werk hier niet onder zal lijden en blijkt dat het kosten bespaart, is het al gauw aantrekkelijk om deze optie te bekijken en uit te proberen.

Ga voor maatwerk

Een ander groot voordeel aan werkzaamheden uitbesteden, is dat alles veel flexibeler wordt. Niet alleen zit je als bedrijf minder snel vast aan allerlei doorlopende contracten mocht er plotseling minder werk zijn, je kunt vaak heel veel dingen aanpassen precies zoals je dat wilt. Als je bijvoorbeeld voor een korte periode iets wilt uitbesteden, is dit geen enkel probleem. Maar blijkt dat het toch meer voor de lange termijn wordt, dan kan dit ook gewoon. Daarbij kun je er ook voor kiezen welk deel van de werkzaamheden je precies wilt outsourcen. 

Kortom, je kunt gaan voor maatwerk. Veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in outsourcing weten wat er gevraagd wordt en stellen zich juist daarom heel flexibel op. Dat heeft natuurlijk talloze voordelen. Zo kun je eenvoudig weer afschalen wanneer je minder werk te doen hebt of juist een tandje bijschakelen als het ineens drukken wordt. Eigenlijk heb je alles dus veel beter in de hand, ongeacht of het nog drukker gaat worden of juist een stuk rustiger is. Daarom is dit een van de hoofdredenen voor veel bedrijven om een deel van hun financiële werkzaamheden uit te besteden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo