Aandelenmarkt China gaat 7% lager het nieuwe jaar in

De Chinese beurs is vandaag, op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar, met een verlies van bijna 7%. De aandelenkoersen gingen zo snel omlaag dat de handel in veel aandelen, opties en futures aan het begin van de middag werd stilgelegd. Dat gebeurt in China automatisch wanneer aandelen op één dag 10% onderuit gaat. Een kwartier eerder was de handel ook al stilgelegd, toen de index als geheel 5% lager stond. Daarmee was de eerste beursdag van 2016 de slechtste eerste beursdag die China ooit gekend heeft.

Volgens Bloomberg daalde de Chinese beurs vanwege teleurstellende cijfers over de industriële productie. Dit cijfer daalde voor de vijfde maand op rij. Ook anticiperen beleggers op het aflopen van het verkoopverbod op aandelen voor grote aandeelhouders, een verbod dat afgelopen zomer werd ingevoerd om de crash van de Chinese aandelenmarkt af te remmen. Grote aandeelhouders zoals pensioenfondsen mochten toen op een gegeven moment geen aandelen meer verkopen.

Het sentiment op de beurs van China is opnieuw nerveus. Ook de oplopende spanningen in het Midden-Oosten doen het vertrouwen in de markten geen goed. “Short gaan of verkopen is wat je nu het beste kunt doen”, zo vertelde handelaar Mikey Hsia van Sunrise Brokers LLP in Hong Kong aan Bloomberg.

Ook in Nederland is de beurs negatief aan het nieuwe jaar begonnen. Om kwart over negen stond de AEX index 2,5% lager op 430,90 punten.

china-stock-market

Chinese beurs opent nieuwe jaar 7% lager

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders