Citi verwacht herstel aandelenmarkt in 2019

De zorgen over een recessie zijn overdreven en dat geeft beleggers een mooie kans om in te stappen. Dat zeggen analisten Robert Buckland en Jonathan Stubb van Citigroup in hun vooruitblik op de aandelenmarkt in 2019. Ze verwachten dat de aandelenmarkten wereldwijd de komende twaalf maanden 14% rendement zullen halen. Aandelenmarkten in Europa en opkomende economieën, die de grootste klappen hebben gehad, zullen dit jaar het meest profiteren.

Volgens de analisten van Citigroup is de onrust op de beurs nog geen reden om negatief te worden over aandelen. Op de ‘bear market checklist’ die de bank ontwikkelde geven slechts 3,5 van de in totaal 18 indicatoren momenteel een negatief signaal af. Dat rechtvaardigt volgens de analisten geen koersdaling zoals die van eind 2018. Ze erkennen de zorgen van beleggers over een afvlakkende rentecurve en over de oplopende spreads op high-yield obligaties, maar voegen eraan toe dat er geen sprake is van een overwaardering van aandelen.

Citigroup verwacht dat de winst per aandeel dit jaar met gemiddeld 4% zal stijgen, terwijl de markt momenteel gewaardeerd is alsof de winst per aandeel dit jaar met 4% zal dalen. De bank verwacht dat de zorgen over een recessie in de loop van dit jaar zullen afnemen, waardoor aandelen weer zullen stijgen. Voor de Stoxx Europe 600 index voorzien de analisten vanaf het huidige niveau een stijging van 18%. Voor de meeste opkomende markten verwachten ze ook een herstel in 2019.

Analisten van Citigroup verwachten herstel aandelenmarkt in 2019 (Bron: Bloomberg)

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.