Marc Faber: “De aandelenmarkt kan 20 tot 30% dalen”

Marc Faber waarschuwt dat een 20 tot 30 procent daling van de Amerikaanse aandelenmarkt op de loer ligt. Maar dat baart hem geen zorgen, want hij wacht nog steeds op een goed moment om in te stappen. In december adviseerde de beleggingsgoeroe al om wat meer cash aan te houden en vlak voor de correctie benadrukte hij nogmaals dat we in een grote financiële zeepbel zitten. Faber hoefde niet lang te wachten op zijn gelijk, want sindsdien is de S&P 500 index met ongeveer 5% gezakt.

De beleggingsgoeroe hoopt zelfs op een 40% correctie op de aandelenmarkt, zo vertelt hij tegenover CNBC. Pas vanaf dat niveau zijn aandelen volgens Faber weer aantrekkelijk gewaardeerd. “Dat zul je nooit te horen krijgen van iemand die al volledig in aandelen zit. De monetaire stimulering van de Federal Reserve heeft de prijzen van activa opgestuwd, maar heeft niets gedaan om de levensstandaard van de mensen te verbeteren. Niet in de VS en ook niet in de rest van de wereld.”

Aandelenmarkt kan verder omlaag

Volgens Marc Faber moeten we de S&P 500 de komende tijd goed in de gaten houden. “Als de markt niet meer opveert naar een niveau van ongeveer 1820 punten en bedrijven als General Motors, GE, MMM en Coca Cola geen nieuwe records meer neerzetten, dan is de kans groot dat de aandelenmarkt de daling verder zal voortzetten.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders