Warren Buffett verdiende $10 miljard aan de crisis

De financiële crisis heeft Warren Buffett bepaald geen windeieren gelegd. Terwijl steeds meer Amerikanen voedselbonnen aanvragen en de reële inkomens dalen wist belegger Buffett sinds het uitbreken van de crisis $10 miljard winst te maken op investeringen in slechts een zestal grote bedrijven. Hij kocht in 2008 en 2009 belangen in Mars/Wrigley, Goldman Sachs, General Electric, Dow Chemical en Swiss Re. Later verstrekte hij een lening van $5 miljard aan Bank of America, een lening die jaarlijks $300 miljoen rente oplevert.

Al deze bedrijven wisten de crisis goed te doorstaan en profiteerden van de goedkope kredieten, die volop beschikbaar waren door het soepele monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. De ineenstorting van het financiële systeem bleef uit, waardoor aandelen opnieuw in de belangstelling kwamen van beleggers.

Warren Buffett $10 miljard rijker

Door de waardestijging van de aandelen en door dividenduitkering van de betreffende bedrijven wist Buffett $9,95 miljard te verdienen op een inleg van $25,2 miljard. Het zijn bedragen die vrijwel niemand heeft liggen, maar met zoveel vermogen als Warren Buffett heeft is het makkelijker om de gok te wagen. De belegger blijft nuchter, want hij vertelde de Wall Street Journal dat iedere belegger procentueel hetzelfde rendement had kunnen maken op aandelen, indien ze eind 2008 waren ingestapt.

Als waardebelegger zoekt Buffett naar ondergewaardeerde bedrijven, maar voor het grote publiek doet hij vooral algemene uitspraken. Hij zei tegenover de Wall Street Journal dat het nog steeds beter is om aandelen te hebben dan om geld op de bank te laten staan.

Return on investment van Warren Buffett

Return on investment van Warren Buffett (Bron: Wall Street Journal)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo