Aandeel Deutsche Bank naar nieuw dieptepunt

Het aandeel van Deutsche Bank is deze week verder gezakt tot een nieuw dieptepunt van minder dan €7,50. Het negatieve sentiment op de financiële markten zet bankaandelen onder druk, waar de grootste bank van Duitsland het meeste last van lijkt te hebben. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van het aandeel al meer dan gehalveerd.

De waardedaling van het aandeel heeft ook zijn weerslag op de kredietwaardigheid van de bank, want de rente op converteerbare obligaties van de bank stegen in korte tijd naar het hoogste niveau sinds 2016. De bank kan deze obligaties omzetten naar eigen vermogen, indien haar kapitaalbuffer onder een bepaalde grens komt.

Fusie Deutsche Bank en Commerzbank?

Deze week werd bekend dat er concrete gesprekken plaatsvinden over een fusie tussen Deutsche Bank en Commerzbank. Op het Duitse ministerie van Financiën zouden al verschillende scenario’s voor een samenwerking besproken zijn. Met een fusie kunnen de twee grootste banken van Duitsland hun risico’s beter spreiden en kunnen ze hun kosten omlaag brengen. De timing van deze gesprekken en de betrokkenheid van de overheid doet vermoeden dat de banken er individueel niet zo best voor staan.

Het aandeel van Commerzbank is dit jaar ook al meer dan 45% in waarde gedaald. Deutsche Bank is door de koersdaling van de afgelopen weken relatief goedkoop geworden. Tenminste, dat geldt wanneer we de marktwaarde van de bank afzetten tegen de boekwaarde. Is het aandeel te goedkoop of staan de bezittingen van de bank tegen een te hoge waarde op de balans?

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *