Slecht jaar voor Europese bankaandelen

Europese bankaandelen hebben dit jaar behoorlijk te lijden gehad onder het negatieve sentiment op de aandelenmarkt. En hoewel de aandelenmarkt als geheel nog vrij positief aan 2018 begon stonden de bankaandelen het hele jaar al onder druk. Banken als Credit Suisse, UBS, Credit Agricole, Société Générale en BNP Paribas zijn dit jaar al meer dan 30% in waarde gedaald en zitten dus in een ‘bear market’. Het aandeel van Deutsche Bank doet het nog veel slechter met een daling van meer dan 50%.

Beleggers maken zich zorgen over de kwetsbaarheid van banken voor het geval er weer een nieuwe crisis uitbreekt. Ten onrechte, zo stelt Bob Michele van de afdeling vermogensbeheer van JP Morgan. In een interview met Bloomberg zei hij dat banken de laatste tien jaar hun buffers aanzienlijk hebben versterkt en dat er nu veel meer reserves zijn om schokken op te vangen. Ook hebben banken veel meer reserves in de vorm van staatsobligaties. Daardoor zijn ze volgens hem veel minder kwetsbaar dan toen de vorige crisis uitbrak. Hij is daarom van mening dat de bankaandelen teveel zijn afgestraft door beleggers.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders