‘Deutsche Bank nog steeds overgewaardeerd’

Deutsche Bank loopt achter op het gebied van innovatie en digitalisering en is nog steeds overgewaardeerd, zo concludeert het Britse onderzoeksbureau Autonomous. De afdeling van de bank die zich bezig houdt met de valutamarkt en de obligatiemarkt presteert volgens het onderzoeksbureau ondermaats, terwijl de bank daar een kwart van haar inkomsten uit haalt.

Volgens het onderzoeksbureau heeft Deutsche Bank meer dan tien jaar lang te weinig geïnvesteerd in informatietechnologie, waardoor de bank een achterstand heeft opgelopen ten opzichte van een concurrent als JP Morgan. Dit jaar spendeert de grootste bank van Duitsland $4,1 miljard aan het verbeteren van IT-systemen, net zoveel als in het jaar 2000 en veel minder dan de $7,4 miljard die JP Morgan dit jaar zal investeren.

Een ander pijnpunt zijn de vele boetes die Deutsche Bank de afgelopen jaren heeft gekregen. Dit heeft niet alleen een drukkend effect gehad op de winstgevendheid, ook heeft het de reputatie van de bank geen goed gedaan.

Deutsche Bank overgewaardeerd?

Autonomous Research, dat onderzoek doet naar de gezondheid van financiële instellingen, is daarom tot de conclusie gekomen dat Deutsche Bank tegen de huidige koers nog steeds overgewaardeerd is en dat de waarde van het aandeel verder kan dalen.

“Als we kijken naar de fundamenten die een bank tot winnaar maken – vertrouwen, de sterkte van de balans, de technologie en haar personeel – dan ziet het er voor Deutsche Bank zeer slecht uit”, zo schrijft Stuart Graham in het nieuwste rapport van het onderzoeksbureau.

Het aandeel van Deutsche Bank is sinds het aantreden van topman John Cryan in juli 2015 met 45,5% gedaald. De afgelopen twee jaar leed de bank in totaal een verlies van €8,2 miljard, wat ten koste is gegaan van de kapitaalbuffer. Ook heeft de bank moeten snijden in de bonussen, waardoor ze meer moeite heeft om goede bankiers aan zich te binden.

“Gezien deze problemen zijn we van mening dat Deutsche Bank nog niet goedkoop genoeg is, zelfs niet na de verschrikkelijk slechte prestatie van dit jaar”, aldus Graham.

Aandeel Deutsche Bank is in vijf jaar gehalveerd (Bron: Bloomberg)

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders