Een groot aantal ontslagen bankmedewerkers heeft moeite om een nieuwe baan te vinden voordat zijn of haar WW afloopt, zo schrijft RTL-Z op basis van gegevens van het UWV. Gemiddeld vindt 62% van alle ontslagen werknemers in Nederland binnen een maand na het ontvangen van de bijstandsuitkering een nieuwe baan, maar bij ontslagen bankiers ligt dat percentage veel lager op 52%.

traderNiet alleen vinden bankmedewerkers minder snel een baan dan het landelijke gemiddelde, ook blijkt dat ze vaker een carrière switch moeten maken. Slechts 12,9 procent van de ontslagen bankmedewerkers vindt een nieuwe arbeidsplaats bij een beleggingsmaatschappij, effectenhandelsbedrijf of financieel administratiekantoor. Slechts 7% kan weer aan de slag in de financiële dienstverlening.

Veel bankmedewerkers moeten op zoek naar werk in andere sectoren van de economie, zoals de gezondheidszorg, welzijn of cultuur. RTL-Z becijferde dat de afgelopen jaren in totaal ongeveer 27.000 arbeidsplaatsen verloren zijn gegaan in de financiële dienstverlening. De Rabobank schrapte in totaal 23.000 medewerkers, terwijl ABN Amro en ING respectievelijk 8.000 en 5.000 banen schrapten.